Pontus Öhman, arkitekt SAR/MSA

Pontus Öhman, arkitekt SAR/MSA

 

ESTETISK ORGANISATION AV PRAKTISK VERKLIGHET

Vem är jag och vad är företaget? LUMA Design är jag och mitt nätverk, och rubriken ovan speglar i grova drag vad vi gör. Jag är född och uppvuxen i Stockholm, utbildad till arkitekt på Chalmers och HDK i Göteborg, och jag arbetar med både byggnader och inredning, men sällan ensam. På Storgatan 60 i Stockholm, där jag har mitt kontor, arbetar vi 4 st. arkitekter och en byggprojektledare. I Milano finns ytterligare en arkitektkollega och hennes nätverk. Beroende på typ och storlek på uppdrag jobbar vi allihop i olika konstellationer och hjälper varandra med att lösa problem, utreda, skissa, projektera – och ha roligt! Det är viktigt att ha kul och känna ett engagemang; då blir resultatet som bäst!

Vad kan vi erbjuda? Vi strävar alltid efter att få ta ett så stort ansvar som möjligt för att kunna jobba igenom helheten. Från första skissen via projektering fram till nyckelfärdig byggnad, och gärna inklusive en väl planerad inredning som blir en del av konceptet. På så sätt får både vi och vår kund ett bättre slutresultat och större möjligheter att ha koll på kvalitet och kostnader. Vi behärskar byggprojektering, inredningsprojektering av både lös och fast inredning (=specialsnickerier) och konsultsamordning. Vi kan sätta ihop en förstklassig byggkonsultgrupp av erfarna arkitekter, ingenjörer och andra sakkunniga för att projektera nybyggnader, om- och tillbyggnader och inredningar för både privat och offentlig miljö. Vi kan också hjälpa våra kunder vid upphandlingar av byggföretag och leverantörer om så önskas.

Varför heter företaget LUMA Design? Därför att jag bor i en gammal f.d. glödlampfabrik i Hammarby Sjöstad, Lumafabriken, där jag startade min verksamhet för knappt 2 år sedan. Namnet LUMA kommer från latinets ”lumen” som betyder ljus och ljus är för mig något väldigt positivt; livsbejakande och vägledande.

Låt oss få visa dig vägen till en ny byggnad eller en rejäl ”makeover” av ditt hus som du inte trodde var möjligt.  ;)

skiss+1+pontus.jpg