Skärgårdsdrömmen 2
 
xLINDAS HUS.JPG
xLINDAS HUS - INREDN. VARDAGSRUM UTKAST.jpg
Baskoncept för det maffiga vardagsrummet.

Baskoncept för det maffiga vardagsrummet.

Snart inflyttningsklart

Efter nästan ett års planerande och byggande är nu villan utanför Norrtälje inflyttningsklar. Tomtens läge är helt fantastiskt och det har varit en glädje att få utforma huset åt en ung familj som snart kan flytta in med 3 tonårsbarn och en hundvalp. Material och ytskikt i huset är till största delen trä, trä och åter trä - som ju är ett fantastiskt material! Därtill är det klimatsmart (absorberar koldioxid), återvinningsbart och vackert om man behandlar det på rätt sätt. Fasaderna är målade i falu rödfärg och väggar och tak som är klädda helt och hållet i träpanel är vitlaserade i olika grader; mer täckande på väggarna och lite ljusare laserat på golven. Snickare Sten Pettersson har gjort ett fantastiskt jobb med att snickra ihop huset, som är helt och hållet platsbyggt, regel för regel, bräda för bräda. Det som återstår nu är ett par trädäck, några utvändiga glasräcken, en spaljé och några andra snickardetaljer. Och så inredningen. Den har vi just börjat med.

 
pia löfstedt
Nestinbox
 
Nestinbox.jpg

Spännande utveckling av vårt projekt Nestinbox

NESTINBOX©  är ett idéprojekt för byggande av små smarta bostäder på klippväggar som lanserades 2017 av arkitekterna Elisabetta Gabrielli och Pontus Öhman tillsammans med trähusfabrikanten Michel Silverstorm. Konceptet fick stor internationell uppmärksamhet när det lanserades, och nu strax före årsskiftet tilldelades projektet ett utvecklingsstöd från Boverket på 1,5 milj. kronor inom ramen för Boverkets utlysning om stöd till ”Innovativt och hållbart bostadsbyggande”.

 
pia löfstedt
Kontorshotell Täby
 
Täby på ritbordet 2.jpg

På ritbordet just nu

Täby, nära Galoppfältet. Kontors- och lagerbyggnad på 2.600 kvm från 1984. Vad gör man med en sån kåk? Ett kontorshotell! Det är vår beställares önskan och vi har ritat på detta sedan i somras. Anläggningen kommer att tillmötesgå behovet av hem-nära kontorsplatser för företagare i Täby, en kommun med många småföretagare som antingen sitter hemma eller pendlar in till dyra lokaler i centrala Stockholm. Anläggningen, som kommer att bli något utöver det vanliga, har redan fått ett namn och en hemsida: HEIMA. https://www.heima.se/ Nu byggs det för fullt och vi ritar så att datorerna glöder. Vi har just påbörjat inredningsarbetet för 1300 kvm kontorsytor, med 2 stora lounger, ca:100 fasta arbetsplatser, en mängd "fria" arbetsplatser och ca: 10-12 mötesrum  i varierande storlekar. Här kommer också att finnas ett 6 m långt saltvattensakvarium, ett gym, ett gaming-rum - och en vinkällare!

 
pia löfstedt
Skärgårdsdrömmen
 

Skärgårdsdrömmen tar form

Villan är färdigplanerad, hösten kommer snart, Sten Petterssons snickarlag bankar på och har just fått på takstolarna. Nu börjar kåken ta form och om ett par veckor är det tätt tak och panelen ska spikas på utvändigt. Jag blir alltid lika förbluffad över att snickarna förstår så bra hur dom ska bygga efter mina ritningar! Nu har jag ju jobbat i många år (typ 30), så mina handlingar borde väl vara ganska begripliga, men ändå...... ;) Bra jobbat Sten mfl.!

 
pia löfstedt