Askimbadet

 

landskap/infrastruktur/fritidsanläggning

ASKIMSBADETS BADPIR

Ett projekt som utfördes under min tid som delägare i arkitektkontoret Manofactory AB som nu är nedlagt. Ett stort projekt i kategorierna landskap/infrastruktur/fritidsanläggning. Projektet utfördes på uppdrag av Göteborgs Stad och vi skissade och projekterade på mycket kort tid en gigantisk badpir vid Askimbadet som ligger ett par mil söder om Göteborg. Piren är 259 m lång, 6,5 m bred och har en totalyta på 2483 kvm inklusive de två soldäcken. Piren är fullständigt tillgänglighetsanpassad så att även personer som sitter i rullstol kan bada genom att rulla ner längs de långa ramperna längs piren och stanna upp vid på botten belägna badplattformar. Vattendjupet längst ut överstiger praktiskt taget aldrig ca: 180 cm.
Projektet var fantastiskt roligt att vara delaktig i och vi fick också mycket uppskattning och vann en hel del utmärkelser för projektet.

ARKITEKT Manofactory AB genom:
Elisabetta Gabrielli gestaltningsansvarig
Sara Mendoza handläggare
Pontus Öhman uppdragsansvarig
UPPDRAGSGIVARE Göteborgs Stad – Park- och Naturförvaltningen
SAMARBETEN Erfator Projektledning, Tyréns/Göteborg
ENTREPRENÖR SVEVIA
BETONGLEVERANTÖR A-betong
BYGGÅR 2014

UTMÄRKELSER/OMNÄMNINGAR
- Pris till Sara; Årets Betongarkitekt vid Betonggalan 2014.
- Projektet presenterades vid Arkitekturgalan 2015.
- Utvalt projekt att representera Sverige på Biennalen i Venedig 2016.
- Pris till Elisabetta Gabrielli; ”Giovane Talento dell’Architettura Italiana 2017” (”Ung talang”) och hedersomnämnande i kategorin ”Opere su spazi aperti, infrastrutture e paesaggio” (”Projekt för öppna platser, infrastruktur och landskap” under galan ”Festa dell’Architetto” på MAXXI i Rom 2017.

 
pia löfstedtlandskap